Fernandes geeft meer om het succes van de ploeg

De Portugese international Bruno Fernandes is een van de spelers van Manchester United die zich sinds de aanstelling van de Nederlander als manager afgelopen zomer onder Erik ten Hag heeft verbeterd.
Aangezien Fernandes in zijn eerste 18 maanden bij de Reds 40 doelpunten maakte, is het enigszins verrassend dat hij die prestatie voor het eerst heeft geleverd. Hoewel hij dit seizoen minder heeft gescoord – vooral in vergelijking met recente campagnes – presteert hij waarschijnlijk op zijn beste niveau tot nu toe.
Tijdens onze recente reeks wedstrijden heeft de middenvelder ook de doelpunten van Marcus Rashford gemaakt tegen Arsenal, Bournemouth en Wolves. Het betekent dat hij nu in elk van zijn laatste zes Premier League-wedstrijden een doelpunt of een assist heeft, waarmee hij zijn vorige record van vijf, tussen februari en juni van 2020 – met de Covid-hiaat ertussen – binnen zijn eerste zes maanden bij de club heeft overschreden.
United speelt deze maand nog zeven wedstrijden, met nog vier wedstrijden in de Premier League, twee wedstrijden tegen Barcelona in de Europa League en de finale van de League Cup. “Het is natuurlijk geweldig voor ons”, aldus Fernandes, die in 2021 aanvoerder was in de verloren finale van de Europa League tegen Villarreal.
Als Fernandes fit is, zal hij die wedstrijd waarschijnlijk starten als aanvoerder en dromen van succes. Na de 3-0 thuisoverwinning van United op Nottingham Forest in december gaf Fernandes toe dat hij meer geïnteresseerd was in het succes van het team dan in zijn individuele statistieken.
De prioriteit van de Portugese aas is altijd het succes van United geweest – en of hij, of een van zijn teamgenoten, daarbij helpt is nooit belangrijk geweest voor Fernandes. Onze nr. 8 zal ongetwijfeld proberen zijn invloed te behouden in het laatste deel van de wedstrijd als hij de Reds wil helpen Leeds United te verslaan in de Premier League op woensdagavond.