Fernandez heeft een partner nodig

Chelsea brak in januari het Britse transferrecord met een deal van 105 miljoen pond voor de Argentijnse middenvelder Enzo Fernandez. Enzo Fernandez heeft onthuld dat de beelden van Declan Rice hem hebben geïnspireerd voor zijn record transfer naar Chelsea. De Argentijn debuteerde vrijdag in het 0-0 gelijkspel met Fulham en maakte indruk op de Stamford Bridge aanhang.
Een van de posities die volgens de geruchten versterkt moet worden is het middenveld. Een speler vinden die Fernandez in het midden van het park kan vervangen is essentieel. Fernandez zei: “Ik probeer zoveel mogelijk voetbal te kijken en van iedereen wat te leren. Ik mag Rice van Engeland, ik probeer naar hem te kijken en van hem te leren.” Rice wordt al lang in verband gebracht met een terugkeer naar de West-Londense club. En ondanks de 300 miljoen pond die in januari werd uitgegeven, zal Blues eigenaar en voorzitter Todd Boehly zijn agressieve transferstrategie in de zomer willen voortzetten.
Of Rice geschikt is voor deze ploeg valt nog te bezien, mocht de club besluiten geld te spenderen aan de Engelsman – hoewel United zich met Victor Osimhen, een spits van 100 miljoen pond van Napoli, richt op de middenvelder.
West Ham-manager David Moyes heeft er regelmatig op gehamerd dat er een enorm bedrag nodig is om de aanvoerder binnen te halen. Gezien de opmerkingen van Rice dit seizoen zou een zomerse overstap echter geen grote verrassing zijn. Moyes heeft gewaarschuwd dat een club het transferrecord van Fernandez zal moeten verbreken om Rice in handen te krijgen. Rice was een van de uitblinkers bij West Ham in het 1-1 gelijkspel tegen Newcastle op zondag. Rice, die bij West Ham is sinds hij in 2014 bij de academie van Chelsea kwam, staat in het London Stadium onder contract tot de zomer van 2024.