Fernandes begint vorm te vinden na Ronaldo’s vertrek

Man United legende Rio Ferdinand heeft beweerd dat Bruno Fernandes moeite had om aansluiting te vinden bij Cristiano Ronaldo bij de club omdat de spelmaker liever het middelpunt van het team is. Ronaldo faalde in zijn laatste maanden bij United en zijn partnerschap met Fernandes leek gebroken omdat de twee spelers op verschillende golflengtes leken te zitten. Maar nu Ronaldo United heeft verlaten, begint Fernandes zijn vorm terug te vinden. De 28-jarige heeft in zijn laatste zes competitiewedstrijden drie keer gescoord en drie keer geassisteerd.
Het ontbreken van een universele lofrede zegt niets over wat Fernandes dit seizoen heeft gedaan. Hij is in de vorm van zijn leven, alleen hoeft hij het deze keer niet alleen te doen.
Manchester United maakt zich nu op voor een dubbele confrontatie met het managerloze Leeds United om hun opmars naar de top voort te zetten.
Fernandes was dit seizoen met zeven doelpunten en vijf assists een van de meest invloedrijke spelers van United in alle competities. De spelmaker beleefde een ongelooflijke januari, waarin hij op één na elke wedstrijd bij een doelpunt betrokken was.
De middenvelder komt woensdag weer in actie als Manchester United op Old Trafford Leeds ontvangt in de Premier League. Ronaldo hoopt weer te scoren als Al-Nassr een dag later naar Al-Wehda afreist voor een wedstrijd in de Saudische Pro League.
Het enige verschil dit seizoen is dat, nu Manchester City nauwelijks in de hoogste versnelling zit, de prestaties van Fernandes ertoe kunnen leiden dat United de grootste bedreiging wordt voor Arsenal in hun streven naar de langverwachte titel.